Camaro History

CamaroLogo

De eerste Camaro werd geïntroduceerd in de ‘Babyboom’ generatie, een grote groep jonge, individualistisch ingestelde Amerikanen die zorgde voor fundamentele verschuivingen binnen de auto-industrie. De Camaro was persoonlijk, sportief en krachtig – kenmerken die werden teruggevonden op duurdere, kleinere en vaak buitenlandse sportauto’s. De Camaro was een echte grote sportieve auto die bereikbaar was voor bijna iedereen. Een bijna oneindige lijst van opties, kleuren en interieur-combinaties stelde de eigenaren in staat om hun Camaro samen te stellen

volgens hun specifieke wensen.
Wanneer de ‘Boomers’ overgaan op grotere auto’s in verband met het groeiende gezin, omhelzen jongere bestuurders de gebruikte Camaro als hun eerste auto. De derde en vierde generatie van de Camaro bleef een betaalbare auto met hoge prestaties voor een nieuwe generatie enthousiastelingen. Inderdaad, honderdduizenden eigenaren hebben gedurende de laatste 40 jaar in verschillende tijden het plezierige rijden in een Camaro ervaren.

De vierde generatie werd gebouwd in de nieuwe fabriek in St. Therese, Quebec (Canada) en was compleet nieuw. Hij was langer, breder en hoger dan de derde generatie Camaro’s. De cabrio en RS modellen waren niet meer leverbaar zodat alleen de Sport Coupe en de Z28 overbleven. Ronde vormen kenmerkte de nieuwe Camaro en gebruik van nieuwe materialen.

lees meer: 1993 tm 2002

14 januari 1982 werd de nieuwe Camaro voorgesteld. De 1982 Camaro betekende een nieuwe generatie Camaro’s. Een lichtere Camaro en maar liefst 25 centimeter korter die vooral praktisch was door zijn openslaande achterklep die voor het grootste gedeelte uit de bolle achterruit bestond. Het slot om die achterklep te openen zat achter de kentekenplaat.

lees meer: 1982 tm 1992

De tweede generatie Camaro arriveerde later dan verwacht. De 1970 Camaro werd pas 26 februari 1970 voorgesteld en werd dat jaar toch nog een succes. Nu alleen verkrijgbaar als coupe en vooral breder, lager en langer dan de eerste generatie Camaro.

lees meer: 1970 tm 1981

Op 26 september 1966 werd de nieuwe 1967 Chevrolet Camaro voor het eerst voorgesteld aan het publiek als het late antwoord op de Ford’s enorm populaire Mustang.

lees meer: 1967 tm 1969