Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over onze club en onze club auto's

Woord van de Secretaris

woordsecrgr

AFSCHEID OUDE SECRETARIS EN START NIEUWE SECRETARIS "Afscheid nemen bestaat niet, ik ga wel weg maar verlaat je niet". Een lied van Marco Borsato uit 2003. Zo is het ook als je 12,5 jaar de functie van secretaris van Stingray '82 hebt gehad in het bestuur waarmee het in het eer- ste jaar als algemeen bestuurslid begon. Daarna een wissel tussen Pieter Dijkstra en mij. Best een lange tijd maar de jaren zijn voorbij gevlogen. Ik herinner me de eerste vergadering nog goed waar het zittende bestuur de kosten wilde drukken want alles werd duurder en het aantal nieuwe leden stag- neerde. Door onder andere de drukkosten van het clubblad eens onder de loep te nemen kon er best veel geld verdiend worden. Zo gezegd, zo gedaan. En dat was geen eenmalige actie want door de jaren heen ben ik kritisch naar drukkerijen en kosten blijven kijken. En dat heeft ons als vereniging veel opgeleverd. Leuke onderhandelingen die tot gewenst resultaat leidden en waarbij wij momenteel erg tevreden zijn met onze drukkerij Koninklijke van der Most. De relatie is uiterma- te goed tussen de mensen bij de drukkerij, de redacteur en het bestuur van Stingray '82. Maar ook de bestuursvergaderingen op zich waren altijd weer een leuk weerzien. Daarnaast de vele meetings waarin we met name tijdens de openings- meeting veel leden mochten begroeten. En elk jaar zat het weer ons mee, een vroege voorjaarszon met behoorlijke kracht zodat de zonnebrandolie mee moest. Vergeet niet dat als je in de zon loopt of achter de bestuurstafel zit tegen een glazen wand dat je best kunt verbranden. En voor die beschermingsfactor zorgden de dames van de bestuursleden dan wel voor. Maar ook het uitzetten van diverse toertochten was altijd weer leuk om te doen. Veel lol onderweg en daarna nog eens narijden. Maar vooral samen de dagen faciliteren betekende samenwerking in een ontspannen sfeer waar de ontmoeting met leden voorop stond. En dat is hobby. Dat is lachen en genieten. En elk kwartaal weer op de laptop de arti- kelen met bijbehorende fotoreportage samenstellen voor de aste rubrieken als 'Van de secretaris', 'Op kleine schaal' en artikelen over aankoop en restauratie van Corvette's en Firebirds die samen door mijn zonen en mijzelf werden binnen gehaald in de eigen collectie. Van een Camaro is het tot op heden niet gekomen maar wie weet komt het nog eens zover.

Tja, en dan komt er een moment dat je het stokje wilt over- dragen aan een opvolger. Iemand in wie je vertrouwen hebt dat hij de functie oppakt en uitvoert. En dat is gelukt. Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden inspraak en kiezen zij hun bestuur. En dat is het moment van 'Afscheid' nemen uit de functie van secretaris die ik vele jaren met veel plezier heb vervuld. Maar dat wil niet zeggen dat mijn hobby verdwijnt. Ik heb nog nooit zoveel Corvette's gehad als op dit moment. En daar wil ik mee zeggen dat ik de Corvette niet verlaat maar ook onze prachtige vereniging Stingray '82 niet.

Zoals Ayrton Senna met zijn legendarische woorden zei: "Racing, competing, it's in my blood, it's part of me, it's part of my life". Ik waardeer deze Formule 1 rijder nog steeds en ben nog steeds fan van hem. En hij had gelijk; voor mij is dit Corvette en de vereniging die ik een warm hard blijf toedragen Stingray '82. En daar wil ik het bij laten.

Het was mij een waar genoegen zo'n lange tijd als bestuurslid te hebben mogen deelnemen. Ik wens de nieuwe secretaris veel wijsheid, genoegdoening en met name veel plezier. Allemaal bedankt voor de gezellige momenten en tot ziens op de meetings! Chapeau!

 

Gert Gorter

Secretaris Stingray '82