2003 tm 2008

2003

De eerste 20 jaar zitten er op. Op naar de volgende 20! Het had even geduurd maar Stingray ’82 is nu online te bereiken via www.stingray82.nl. Het bestuur werd “ververst” met een tweetal nieuwe algemeen bestuursleden, te weten Wim Nijenhuis en Edo Snippe. De seizoenopeningsmeeting eind april vond al jaren plaats in Wezep maar vorig jaar werd er een uitstapje gemaakt naar het nabijgelegen Heerde.

Geen verkeerde locatie op zich maar Wezep genoot eigenlijk de voorkeur. Het was die dag een zeer natte dag wat de opkomst ook beïnvloedde. Gelukkig was er binnen bij Coelenhage ook genoeg te beleven. 25 mei organiseerden we een meeting in de omgeving van Breukelen en werd er een 60 kilometer lange toertocht verreden die eindigde in Nijkerk. Voorheen al een topper! Ook nu weer was de weekend meeting in Beekbergen op het terrein van Vakantiecentrum De Hertenhorst het hoogtepunt van het jaar. 21 en 22 juni werd een reuze gezellig programma afgewikkeld met veel auto’s en mensen. 6 juli stond de volgende meeting alweer op het programma. Samenkomen in Meerkerk en een leuke toertocht rijden. We waren al eens eerder (1999) in Lemmer geweest voor een clubmeeting maar ook dit jaar stond hij op het programma. En terecht. 10 augustus was het weer zonovergoten weer en kon er weer een toertocht worden verreden door het Friese landschap. Leuk was dat de groep van zo’n 50 a 60 wagen bij elkaar bleef. 21 september waren we van plan een meeting te organiseren bij Aviodrome het nieuwe luchtvaartmuseum te Lelystad maar door vertraging in de bouw hiervan ging deze meeting niet door. Als alternatieve locatie werd gekozen voor Bodegraven waar vandaan we een zeer fraaie toertocht reden via Alphen a/d Rijn en Gouda richting De Meern waar de tocht eindigde en gezellig nagekletst kon worden. Het clubjaar werd 15 november afgesloten met een feestavond in Restaurant Grandcafe Partycentrum Coelenhage te Wezep. Zelfs Sinterklaas was aanwezig!

2004

De openingsmeeting in Wezep op zaterdag 24 april was weer geweldig. Mooi weer en een grote opkomst. Aan het eind van de dag was er ook nu weer gelegenheid het Corvette museum van André Boer te bezichtigen. De volgende meeting op het programma was die op 16 mei in Zaltbommel.

Verzameld werd er bij het Golden Tulip Hotel en ook nu stond er een toertocht op het programma. Een groot deel van de route liep over de dijk langs de Waal en daarna langs de Maas. In het weekend van 19 en 20 juni werden we weer in Beekbergen verwacht voor de weekendmeeting op het terrein van Vakantiecentrum De Hertenhorst. Jan Riedeman schreef in het clubmagazine een heel leuk persoonlijk verslag van deze meeting. Het bestuur had al langer het idee gehad om een meerdaagse toertocht te gaan rijden met de leden maar het was er tot nu toe nog niet van gekomen. 17 en 18 juli werd dit plan verwezenlijkt in de vorm van de Stingray ’82 Elfstedentocht voor auto’s. Na uitvoerige voorbereidingen gingen enkele tientallen auto’s van start. De eerste dag werd er gestopt in Harlingen waar overnacht werd. De volgende dag ging het via Dokkum richting Leeuwarden en via Sneek weer terug naar Lemmer waar men de eerste dag was gestart. Een supermeeting was dat! Zondag 22 augustus waren we op bezoek in de Biesbosch, in Drimmelen om precies te zijn. Een prachtige onderbreking van deze meeting was een fraaie boottocht langs de indrukwekkende uitlopers van de Biesbosch. Dit jaar kon de meeting bij het nieuwe luchtvaartmuseum Aviodrome wel doorgaan. Zondag 19 september parkeerden we onze auto’s dichtbij de vele historische vliegtuigen. Een geweldig interessant Luchtvaart-Themapark! 20 november wederom de feestavond die diende als afsluiter van het clubseizoen. Ook nu weer bij Coelenhage in Wezep inclusief zanger Ben Vredegoor.

2005

Een nieuw jaar met nieuwe meetings en nieuwe mensen. In het bestuur werd de plaats van algemeen bestuurslid Peter Hulzinga ingenomen door Pieter Dijkstra. Ondanks een paar organisatorische perikelen (gemeente die niet mee wilde werken) kon de seizoenopeningsmeeting op zaterdag 23 april toch doorgaan. Wederom een schitterende middag daar op de ruime parkeerplaats achter Partycentrum Coelenhage met o.a. als primeur de eerste aanwezigheid van een aantal nieuwe C6 (2005) Corvettes.

Digital Camera

Er waren die dag bijna 200 Corvettes, Camaro’s en Firebirds te bewonderen. Tweede Pinksterdag 16 mei werd er een meeting georganiseerd in Holten waar vandaan een toertocht werd verreden met als eindpunt het American Motorcycle Museum van Max Middelbosch in Raalte. Een zeer geslaagde meeting. Zondag 5 juni werden we verwacht in het zuiden des lands bij de McDonalds vestiging in Best. Enigszins dreigend weer had invloed op de opkomst die dag. Degenen die er wel waren hebben een fraaie toertocht gereden met o.a. een bezoek aan het Museumpark Bevrijdende Vleugels in Best. De meeting in Beekbergen was dit jaar een eendaags evenement. Zondag 26 juni hadden we weer een leuke evenementendag op het terrein van de Hertenhorst met o.a. een concours d élégance en een puzzeltocht. Amstelveen was de locatie van de volgende meeting dit jaar. Zondag 14 augustus verzamelden we bij Restaurant Café De Veranda. Een toertocht maakte deze meeting weer compleet. Een technische meeting, dat was weer eens wat anders. Directeur Hans de Boer van de Boer Transmissies in Staphorts had ons uitgenodigd ( op zaterdag natuurlijk!) om eens in zijn bedrijf te komen kijken. 10 september verzamelden we dus bij dit bedrijf en werd ons uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij de revisie van een automatische versnellingsbak. Reuze interessant, ook voor de niet techneuten onder ons. Zaterdag 29 oktober hielden we onze altijd gezellige feestavond in Wezep bij Coelenhage. Een avond om gezellig onder het genot van een (gratis!) hapje en drankje na te kletsen over het afgelopen clubseizoen. Uiteraard waren er weer leuke prijzen te winnen bij de Stingray ’82 Quiz!

2006

Ook dit jaar weer een aantal mutaties in het bestuur. Pieter Dijkstra werd secretaris en Gert Gorter nam de plaats in van algemene bestuursleden Wim Nijenhuis en Edo Snippe die het bestuur hadden verlaten. Gelukkig dit jaar weer de openingsmeeting in Wezep. Het was toch nog goed gekomen met de lokale bestuurders. Zaterdag 22 april konden we dus weer vol goede moed onze bolides parkeren achter Partycentrum Coelenhage.

Wederom veel mooie auto’s, gezellige mensen en goed weer. Heerlijk om zo het clubseizoen te beginnen! Zondag 14 mei brachten we als club een bezoek aan de Kingcruise in Muiden. Een geweldig Amerikanen evenement met honderden Amerikaanse auto’s dat daar (op het Maxis terrein) iedere tweede zondag van de maand van april t/m september wordt georganiseerd. Het plan was na de succesvolle weekend Elfsteden toertocht wederom een weekendtoertocht te organiseren in de vorm van een kastelentocht. Helaas de leden hadden geen interesse. Daarom werd de Kastelentocht een eendaags evenement. Gestart werd er die zondag (2 juli) in Zeist en via een aantrekkelijke route langs een groot aantal kastelen eindigden we bij Kasteel Amerongen. Onder tropische weersomstandigheden hielden we dit jaar op zondag 16 juli onze evenementendag bij Vakantiecentrum De Hertenhorst in Beekbergen. Gelukkig zorgden de aanwezige partytenten voor de nodige schaduw om o.a. te genieten van het rijdende Concours d élégance. Tijdens de toertocht moesten er weer diverse vragen beantwoord worden. Wederom een zeer geslaagde dag daar in de bossen bij Beekbergen. Een museumbezoek stond er zondag 13 augustus op het programma. Niet zomaar een museum maar de Louwman Collection in Raamsdonksveer werd met een bezoek vereerd. Ondanks het schitterende weer en een prima locatie een lage opkomst. Vreemd! Het was alweer 6 jaar geleden dat we met de club in Oosterwolde, Friesland waren geweest. Ook toen was clublid Gerben Wesseling onze gastheer met zijn Amerikaanse eetcafé NewYork NewYork. Het werd weer een gezellige meeting 24 september daar in het centrum van Oosterwolde. De toertocht bracht ons door de mooiste plekjes van Friesland. Als afsluiter van het clubseizoen dit jaar op zaterdag 28 oktober de feestavond in Coelenhage te Wezep.

2007

In het bestuur had zich een kleine functiewisseling voorgedaan. Gert Gorter was secretaris geworden en had deze functie gewisseld met Pieter Dijkstra die nu algemeen bestuurslid is geworden. Ruim 150 Corvettes, Camaro’s en Firebirds wisten de weg te vinden naar Wezep waar we voor de zoveelste keer het clubseizoen openden. Stingray ’82 bestond dit jaar 25 jaar en daarom werden de aanwezige clubleden verrast met leuke cadeaus. Een leuke start van het seizoen.

Zondag 20 mei verzamelden we ons op de parkeerplaats van het Golden Tulip Hotel in Vinkeveen voor een meeting. Na de gebruikelijke koffie met gebak en gezellig de andere leden begroet te hebben maakten we ons klaar voor de toerrit die ging via Nederhorst den Berg, Bussum, Naarden, Huizen en Blaricum en eindigde bij het Van der Valk Hotel De Witte Bergen. Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de club werd 24 juni de 25th Anniversary Meeting georganiseerd. De meeting startte in Elburg en een toertocht bracht ons op de mooiste plekjes van de Noord Veluwe. Alle deelnemers kregen ook een speciaal rallyebord voor op de auto. Onderweg werd er gestopt voor een gezamenlijke lunch. Op een terras van een restaurant langs het Veluwemeer kon gezellig worden nagepraat over deze bijzondere meeting. Veertien dagen later waren we present tijdens het Corvette FAME evenement dat in het weekend van 7 en 8 julie in Valkenburg werd gehouden. Diverse clubleden vielen in de prijzen bij de verkiezing van de mooiste aanwezige auto’s tijdens dit super Corvette evenement in het zuiden des lands. Tja wat moet je nog zeggen over de evenementendag in Beekbergen? Dit jaar vond hij plaats op zondag 19 augustus en wederom was het schitterend weer en was er die dag een reuze gezellige groep mensen aanwezig. De toertocht annex puzzelrit bracht ons ook nu weer op de mooiste plekjes in de omgeving van Beekbergen. Door de wat lage opkomst was de kans op een prijs tijdens het concours d élégance extra groot. Aan het eind van de dag dus veel blije gezichten. De laatste buitenmeeting dit jubileumjaar vond 16 september plaats bij de Geffense Plassen in Oss. Een toerrit door het Brabantse land, die eindigde bij het vd valk Motel in Nuland, maakte deze meeting compleet. De feestavond had dit jaar (20 oktober) natuurlijk ook een feestelijker karakter met o.a. live muziek en meer prijzen tijdens de Stingray ’82 Quiz.

2008

Zaterdag 26 april ging het clubseizoen weer van start met traditiegetrouw de openingsmeeting op de ruime parkeerplaats achter Restaurant Coelenhage in Wezep. Het weer was uitstekend, de opkomst prima en de sfeer zoals altijd gezellig. Er was genoeg te zien en ook leuk was het internationale karakter door een grote groep Belgische Corvette vrienden. 12 mei, Tweede Pinksterdag, verzamelden we bij de McDonalds langs de A15 bij Tiel voor een meeting. Natuurlijk is een meeting niet compleet zonder toertocht. Deze keer een hele fraaie o.a. door de noordoost Betuwe. Evenals vorig jaar werd er voor de Veluwerit op zondag 29 juni weer gebruik gemaakt van de gastvrijheid van Stam Caravans in Elburg. De rit ging via Elspeet, Vierhouten, Epe, Oene en Heerde langs het Apeldoorns Kanaal richting Wapenveld.

Tussen bossen door en via landweggetjes ging het richting kampen waar de rit zou eindigen. Onderweg was er uiteraard gelegenheid voor een prima lunch. Ook dit jaar namen we weer deel aan het Corvette FAME evenement in Valkenburg. In het weekend van 12 en 13 juli konden we weer genieten van honderden Corvettes uit binnen en buitenland daar op het terrein bij Holland Casino. Dit jaar waren we weer te gast bij het Amerikaanse eetcafé van clublid Gerben Wesseling in het Friese Oosterwolde. Zondag 17 augustus werd het centrum van Oosterwolde weer in beslag genomen door tientallen Corvettes, Camaro’s en Firebirds. De toerrit was 50 kilometer lang en voer langs fraaie Friese en Drentse plaatsjes. Na een rustig verreden rit kwamen we aan in Steenwijk waar de rit eindigde. Over eindigen gesproken. De laatste meeting van het jaar zou bij de bekende Caddy’s Diner in Purmerend plaatsvinden. Helaas hadden kort daarvoor de eigenaren met de zaak moeten stoppen. Ondanks het gesloten zijn van deze karakteristieke locatie besloten we de meeting van 21 september daar toch plaats te laten vinden. Voor de inwendige mens konden we terecht bij de nabijgelegen McDonalds. Een beetje wrang! Een mooie toerrit door de Zaanstreek maakte deze meeting compleet. Zaterdag 8 november was het weer tijd voor de Stingray ’82 feestavond bij Restaurant Coelenhage in Wezep. Dat de leden er niets voor hoefden te betalen, er veel prijzen te winnen waren bij de Stingray ’82 Quiz en we verrast werden door een surprise optreden van clublid Rudi Veenstra maakte het een topavond.