65th  Corvette 

65th Corvette Anniversary meeting en Benefiet Diner

65th Meeting Informatie

EersteVetteWebsiteDit jaar is het op zaterdag 30 juni precies 65 jaar geleden dat de allereerste Corvette van de toenmalige band liep, van een echte lopende band kon je nauwelijks spreken in de kleine fabriek in Flint Michigan. De eerste Corvettes moesten zelfs met gewone personenwagen wieldoppen afgeleverd worden, omdat de speciale Corvette doppen nog niet productie klaar waren. Zoals wij inmiddels allemaal weten is dit bouwjaar van 1953 gelijk het meest exclusieve jaar, want er liepen maar 300 Corvettes van de lijn dat jaar. Na dit eerste halve jaar van productie in Flint, verhuisde de assemblagelijn naar St. Louis om daar vanaf 1954 tot half 1981 de Corvettes te assembleren. Daarna was de huidige locatie gereed in Bowling Green, alwaar nu het 2018 jubileum model te weten de 65 Carbon Edition van de lijn loopt. Om deze traditie voort te zetten zijn er al diverse jubileum Editions geproduceerd. De eerste kwam na 25 jaar in 1978, de Zilver met Antraciet Anniversary uitvoering, in 1988, dus na 35 jaar, kwam de volgende een geheel witte uitvoering met zwart targadak en dakbeugel, daarna in 1993 toen de Corvette 40 jaar bestaan vierde, de Ruby Red uitvoering nu in alle varianten Coupe en Cabrio en ZR1, ook de binnen kant was geheel in Ruby Red, en bij de cabrioversie tevens het soft topje. 1954 Chevrolet CorvetteWebsiteWederom na 10 jaar, Ja de Corvette bestond nu 50 jaar, dus echt een mijlpaal, kwam de 2003, 50e Anniversary uitvoering, wederom in een soort Ruby Red, misschien hadden ze nog erg veel verf van de vorige 40e Edition overgehouden, maar ditmaal kon je exclusief voor deze uitvoering een beige interieur krijgen en dan ook het gehele dashboard in deze kleur. 10 jaar hierna (2013) kwam de 60e Anniversary en deze keer weer in het wit met een grijze baan over de Corvette en een geheel donkerblauw interieur. Nu is er wederom een soort wit parelmoer kleur op de 65 Carbon Editie gespoten en ook deze Corvette draagt de 65 Anniversary emblemen en ziet er als C7 gelikt uit. Kortom, de Corvette heeft nog steeds bestaansrecht en is de enige American Sportscar die zonder onderbreking continue is gebouwd. Zoals de eersten begonnen met een polyester body en motor voorin en achterwielaandrijving, is er in al die jaren nog steeds niet veranderd, al gaan de geruchten dat de nieuwe C8 waarschijnlijk een middenmotor krijgt. Inmiddels worden steeds meer bodydelen van Carbon Fiber geproduceerd, waarbij vooral gewicht en sterkte van dit materiaal een belangrijke rol spelen. Dat wij dit niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan spreekt voor zich. Wij (Heartbeat Corvette Club en Stingray ’82) hadden 5 jaar geleden al gezamenlijk met collega Corvette clubs de 60th Anniversary meeting in Arnhem gevierd bij Tony Bienemann en dat was een enorm succes met bijna 300 Corvettes die middag!

Nu willen wij dit evenaren en willen samen als Stingray ‘82, de Heartbeat Corvette Club, en de N.C.R.S. Corvette Club een grote gezamenlijk happening organiseren in Wezep op zaterdag 30 juni 2018. Restaurant Coelenhage is (inclusief parkeerterrein) geheel door ons afgehuurd en ook het naastliggende Marienplein word er bij aangetrokken. Omdat wij niet alleen onze nationale Corvette rijders verwachten maar ook Corvette rijders uit Duitsland en België, hebben we het terrein uitgebreid. Ook is die middag het Dutch Corvette Museum geopend om de gehele Corvette geschiedenis nog te bezichtigen, waar dan ook alle Anniversary Corvettes te bewonderen zijn. De eerste vijf Anniversary Corvettes staan al in onze Corvette Collectie, en Adriaan de Vries van de firma Henri en Herman, levert ons speciaal die dag de 65th Carbon Edition.2018 Chevrolet Corvette Carbon65 Edition Website

Het event is op zaterdag 30 juni 2018 en start vanaf 14.00 uur tot en met 18.00 uur. Het geheel wordt muzikaal ondersteund en er staan ook eetgelegenheden op het buitenterrein, zodat het een geheel feestelijke happening gaat worden. Ook zullen er diverse standhouders te vinden zijn met hun kraam, waar zij onderdelen, automobilia en andere items te vinden zijn. Als kers op de taart is er die avond een, naar Amerikaans voorbeeld, benefietdinner. Restaurant Coelenhage verzorgt dan een koud en warm buffet dat geheel verzorgt is incl. de consumpties. Daar moet je jezelf en eventuele partner dan wel vooraf voor inschrijven. Deze avond staat ook in het teken van het goede doel. Hiervoor hebben we uitgekozen het kinderhotel “Mappa Mondo” voor ernstig ziekekinderen in Wezep en wij willen deze feest/ eetavond dan ook als een benefietavond aankleden. Wie zich hier voor inschrijft kan gedurende 3 uur blijven eten en drinken tegen een prijs van 50,= euro per persoon. Natuurlijk gaan alleen de kosten van de maaltijd naar Coelenhage die dit tegen een kostprijs aan ons berekend en alles wat overblijft gaat naar Mappo Monda. Schrijf je daarom snel in, want we willen dit goede doel een warm hart toedragen. Tevens willen een veiling houden, waarbiji wij allerlei Corvette gerelateerde artikelen voor verkoop neerleggen. Iedereen kan hier een bod op doen middels een inschrijving (biedinglijst). Na 2 uur stoppen we de inschrijving en gaan we over tot de uitreiking van de artikelen naar de hoogste bieder op dat moment. Ook deze opbrengst gaat geheel naar Mappa Mondo en hopen we een leuk bedrag aan hun te kunnen overhandigen. Zelf staan ze die middag met een informatiestand op de parkeerplaats van Coelenhage. Kortom, schrijf deze datum in je agenda en zorg dat je aanwezig bent om de unieke evenement bij te wonen.

Wie zelf een Anniversary Corvette heeft , kan zich bij de organisatie aanmelden voor een ere plek op het terrein.

Aanmelden voor de benefietavond of het aanmelden van je Anniversary Corvette kan het liefst per mail bij: 
Andre en Johan Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Heel belangrijk is dat de inschrijving voor de avond wel doorgegeven moet worden voor 16 juni!
En de betaling moet dan overgemaakt zijn op het bankrekeningnummer van STINGRAY’82 te weten: NL10ABNA0474024733 ovv Benefietavond + Naam.

LETOP! De eerste 150 inschrijvingen zijn verzekerd van deelname aan deze benefietavond. Deze dag is iedereen welkom om te komen en aan alle activiteiten mee te doen!

SCHRIJF JE DUS ZO SNEL MOGELIJK IN!

Lid of geen lid is geen probleem en verdere deelname van het evenement zal gratis zijn.

Kinderhotel Mappa Mondo

mapa mondo logo

De drie Mappa Mondo huizen bieden een thuis voor ernstig en/of chronisch zieke kinderen waar zij kunnen wonen of logeren. De kinderen hebben door hun ziekte vaak een voortdurende behoefte aan verpleegkundige verzorging of toezicht. Deze zorg biedt Mappa Mondo.

Mappa Mondo creëert een omgeving waarin de zieke kinderen een zo gewoon mogelijk, prettig kinderleven hebben. Elke dag opnieuw, 24 uur per dag, worden zij omringd met veel warmte en liefde. Mappa Mondo gaat uit van de mogelijkheden en niet van de beperkingen die het ziek-zijn met zich meebrengt. Bovendien kan Mappa Mondo ouders tijdelijk ontlasten en begeleiden bij de zorg voor hun zieke kind.

Dit doet Mappa Mondo:

  • in een huiselijke en veilige woonomgeving;
  • met veel liefde en aandacht voor het zieke kind;
  • middels betrokken vrijwilligers en professionals.

Zie voor meer informatie onze website: www.mappamondo.nl

Mappa Mondo in het kort

  • Drie Mappa Mondo huizen in Nederland: Rijswijk, Waalre en Wezep
  • Ernstig en/of chronisch zieke kinderen van 0-18 jaar
  • Logeren of tijdelijk wonen in huiselijke sfeer
  • Jaarlijks zo’n 30 zieke kinderen per huis
  • In elk huis werken “kinder”verpleegkundigen, “ortho”pedagogen en vrijwilligers

Sven, vader van woonkind Kylan (2)


‘Kylan heeft de Pierre Robin sequentie. Door een te korte onderkaak en een spleet in het gehemelte wordt hij beademd met een tracheacanule. Ook heeft hij ernstige slikstoornissen, waardoor hij sondevoeding krijgt. De zorg voor Kylan is behoorlijk intensief, mede door zijn tweelingbroer en jongere zusje. We moeten constant alert zijn, 24 uur per dag. Mappa Mondo betekent veel voor ons, want anders zou Kylan op een Intensive Care of medische verblijf met canulezorg moeten verblijven . Ook wij als ouders kunnen op deze manier goed blijven functioneren en voor onze andere kinderen zorgen.’

Naast Kylan zijn er nog veel andere gezinnen met een ernstig ziek kind die gebruik maken van de woon- en logeerzorg van de Mappa Mondo huizen. Het zijn juist deze huizen die zorgen voor de fijne, huiselijke sfeer bij kinderen die gewend zijn aan een klinische omgeving. De giften en donaties komen ten goede van de kinderen die bij ons verblijven door spelmateriaal, snoezelmateriaal en buitenspeelgoed aan te schaffen en als het kan een dagje uit met de kinderen of een vakantie te organiseren.